Izvor: Danas, 18.Feb.2015, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo finansija nema podatke

Beograd - Ministarstvo finansija ne poseduje informacije o tome koliko je novih ljudi zaposleno u javnom sektoru nakon što je početkom decembra 2013. usvojena zabrana zapošljavanja do 2016. godine, rečeno je Danasu u tom ministarstvu. Iz ministarstva koje vodi Dušan Vujovićporučeno je našem listu da se povodom traženih podataka obratimo Vladi Srbije.

"Imajući u vidu da je Komisiju za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << javnih sredstava obrazovala Vlada Republike Srbije te da su prema članu 21 Poslovnika Komisije za vođenje registra pristiglih molbi i datih saglasnosti za novo zapošljavanje zaduženi sekretar Komisije ili njegov zamenik, u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, Vaš zahtev prosleđujemo Povereniku za informacije od javnog značaja i upućujemo Vas da se obratite Vladi Republike Srbije, Komisiji za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava", navodi se u pisanom odgovoru Ministarstva finansija.

Ministarstvo finansija prethodno nije mesecima odgovaralo na zahteve Danasa o broju novozaposlenih u javnom sektoru, zbog čega je poverenik Rodoljub Šabićizrekao dve novčane kazne - od 20.000 i 180.000 dinara. Naš list je prošle sedmice ponovio zahtev sa istim pitanjem, na koji smo dobili odgovor da te podatke ne poseduju.

Kada je pre godinu dana formirana Komisija za davanje saglasnosti za nova zapošljavanja, predsednik je bio državni sekretar Ministarstva finansija Nikša Vušurović, dok je i tri od šest članova takođe bilo iz istog ministarstva. Trenutno se na čelu Komisije nalazi državni sekretar Ministarstva finansija Nenad Mijailović, dok odgovore o tome ko su još članovi nismo dobili.

Podatke o novim zapošljavanjima zatražili smo ranije i od Vlade Srbije, ali pošto ni od njih nismo dobili odgovor, ponovo smo im prosledili novi zahtev 10. februara ove godine. Poverenik za informacije od javnog značaja, međutim, nije nadležan da reaguje u slučaju kada Vlada Srbije ne odgovara na zahteve.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.