Izvor: Blic, 14.Avg.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Mladima krediti za početak sopstvenog biznisa

Mladi čine četvrtinu nezaposlenih u Srbiji pa je ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković najavila da će "loša statistika biti popravljena" merama Nacionalne strategije za mlade.



Samardžić-Marković je u intervjuu agenciji Beta rekla da je ključ u podsticanju mladih da sami započnu biznis, a u tome će im pomoći i krediti koje im nude Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.

Prijave za kredite >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mogu se uputiti Ministarstvu ekonomije i reginalnog razvoja do 15. septembra.

"Krediti se dodeljuju mladima do 25 godina, u visini od 5.000 do 15.000 evra, sa periodom otplate od tri do pet godina. Prednost imaju kandidati koji su prošli edukaciju za započinjanje sopstvenog biznisa koju je Ministarstvo omladine i sporta organizovalo u saradnji sa vladom Norveške", kazala je Samardžić-Marković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.