Ministarka: Subvencije po hektaru 2012. godine bile 12.000 dinara, ali nije bilo i 34 mere podrške

Izvor: Beta, 18.Apr.2023, 19:40

Ministarka: Subvencije po hektaru 2012. godine bile 12.000 dinara, ali nije bilo i 34 mere podrške

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Jelena Tanasković rekla je danas da ne stoji argument poljoprivrednika da su subvencije 2012. godine od 12.000 dinara po hektaru bile veće nego sada kada su 9.000, jer su sada uz to još 34 mere finansijske podrške."Možemo da pričamo o tome, dajte predlog šta treba da se ukine, da je suvišno, pa ćemo sva ta sredstva staviti u meru po hektaru. Ja nemam nikakav problem, ali nema logike, ako pogledate budžet 2012. godine i 2023., da neko kaže, osim da bi politički poentirao, da je tada bilo veće davanje", rekla je Tanasković na javnom slušanju o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima u poljoprivredi i rurarnom razvoju.Skup je na zahtev poljoprivrednika organizovao Odbor Skupštine Srbije za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.Poljoprivrednici su na sastanku tražili da "poljoprivredu ne vodi politika nego struka", da se napravi strategja razvoja, da budžet za poljoprivredu bude srazmeran njegovom udelu u republičkom budžetu i niz mera za pojedinačne subvencije, da se produži rok za uvodjenje e-agrara...Medju zahtevima je bio i predlog da se subvencije uredjuju zakonom, a ne uredbama, a povod je što  je u predložnim izmenama navedeno da je minimalna premija za mleko 10 dinara, a uredba ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ministarka poljoprivrede: Danas veća davanja nego 2012, jer ima 34 mere podrške uz subvenciju po hektaru

Izvor: Danas, 18.Apr.2023

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Jelena Tanasković rekla je danas da ne stoji argument poljoprivrednika da su subvencije 2012. godine od 12.000 dinara po hektaru bile veće nego sada kada su 9.000, jer su sada uz to još 34 mere finansijske podrške.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.