Ministar finansija Srbije s Fiskalnim savetom o državnom budžetu za 2021. godinu

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2020, 15:09

Ministar finansija Srbije s Fiskalnim savetom o državnom budžetu za 2021. godinu

Ministar finansija Srbije Siniša Mali i predstavnci Fiskalnog saveta Srbije danas su se saglasili da u državnom budžetu za narednu godinu treba da postoji "određena fleksibilnost" zbog neizvesnosti usled pandemije, saopšteno je posle sastanak uoči posete misije Međunarodnog monetarnog fonda koja počinje 5. oktobra.

Predstavnici Fiskalnog saveta su istakli da u projekcijama rasta za narednu godinu treba održati konzervativni pristup, i da prihvataju da penzije rastu u skladu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa "švajcarskom formulom" - da se usklađuju s rastom plata i inflacijom, a da plate u javnom sektoru rastu u skladu sa inflacijom.

Na sastanku je ocenjeno da treba nastaviti s javnim investicijama.

Po rečima ministra, "apsolutni prioritet Vlade Srbije je dalje ulaganje u izgradnju putne i železničke infrastrukture, što će dodatno uticati na brži privredni rast", navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Mali je istakao da će i naredne godine javni dug držati biti pod kontrolom, kao i deficit.

Ministar je kazao da su rezultati ove godine bolji od planiranih, te očekuje da Srbija godinu završi s "privrednim rastom između minus jedan i nula".

Mali je rekao da će se i ove godine poštovati kalendar za usvajanje godišnjeg budžeta, te očekuje da će on biti usvojen u Skupštini do 1. decembra.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.