Ministar Siluanov: Predlozi o konfiskaciji ruske imovine podrivaju međunarodni monetarni i finansijski sistem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2024, 23:34

Ministar Siluanov: Predlozi o konfiskaciji ruske imovine podrivaju međunarodni monetarni i finansijski sistem

Politički motivisani predlozi za konfiskaciju ruske imovine potkopavaju temelje sadašnjeg međunarodnog monetarnog i finansijskog sistema koji je i bez toga veoma krhak, izjavio je danas ruski ministar finansija Anton Siluanov.

On je istakao da jednostrane restriktivne mere, kao i trgovinska ograničenja uvedena iz političkih motiva, mogu da donesu korist pojedinim zemljama na račun podele svetske ekonomije na blokove, preneo je TASS.

"Takvi pogrešni postupci delovaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na glavne rezervne valute još toksičnije kada je reč o korišćenju u međunarodnom platnom prometu, što će shodno tome rezultirati gomilanjem zlatnih i deviznih rezervi centralnih banaka", naveo je on.

Siluanov je primetio da se istovremeno ruska privreda uspešno kreće kada je reč o plaćanjima drugim ugovornim stranama u trgovini sa prijateljskim zemljama.

"Rusija apeluje na Međunarodni monetarni fond da nastavi sa pokušajima na unapređenju globalnog monetarnog i finansijskog sistema", nastavio je ministar.

On je naveo da je postojeći sistem nestabilan, da dovodi do pojave velikih finansijskih i ekonomskih kriza i izložen je negativnim posledicama geo-ekonomske fragmentacije.

"Globalna platna infrastruktura mora biti više diversifikovana, što će olakšati rast trgovine i ekonomije u svetu", rekao je Siluanov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.