Ministar Momirović na okruglom stolu sa specijalnim izaslanikom predsednika Republike Koreje (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2023, 17:37

Ministar Momirović na okruglom stolu sa specijalnim izaslanikom predsednika Republike Koreje (FOTO)

Ministar Momirović istakao je da se nastavlja sa aktivnostima koje imaju za cilj predstavljanje investicionih potencijala Srbije. 

Ministar trgovine Tomislav Momirović tokom današnjeg uvodnog obraćanja u okviru "Okruglog stola Srbija - Republika Koreja" izjavio je da će se nastaviti sa aktivnostima koje imaju za cilj dodatno unapređenje tradicionalno dobrih ekonomski i političkih odnosa sa Republikom Korejom, a nakon zaključivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini sa R. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Korejom očekuje da robna razmena između naše dve zemlje bude i preko jedne milijarde dolara godišnje.

- Trenutno u korejskim kompanijama u Srbiji radi blizu 10.000 ljudi, a današnji Okrugli sto je još jedna sjajna prilika da osnažimo naše prijateljske odnose, otvorimo nove mogućnosti za produbljivanje ekonomske saradnje, jer je očigledno da je prostor u našoj trgovinskoj saradnji i investicijama mnogo širi i mnogo veći od postojećeg - konstatovao je Momirović i dodao da je u prošloj godini ukupna robna razmena sa Republikom Korejom iznosila približno 600 miliona dolara, što je povećanje od oko 20 odsto u odnosu na 2021. godinu.

Ministar Momirović je istakao da se nakon zvaničnih poseta Kini i zemljama istočne Afrike, nastavlja sa aktivnostima koje imaju za cilj predstavljanje investicionih potencijala Srbije.

- Srbija je prepoznata kao zemlja velikih potencijala za investicije, sa kvalifikovanom radnom snagom i izuzetno dobrim uslovima za nova ulaganja, kako u privredu tako i u IT sektor - rekao je Momirović.

Ministar Momirović je danas tokom dana, u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, sa specijalnim izaslanikom Predsednika Republike Koreje, gospodinom Songmin Đangom, potpisao Protokol o saradnji između Republike Srbije i Republike Koreje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.