Ministar Mladen Šarčević posetio Studentski grad i simbolično zasadio prvo od 300 stabala

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Nov.2019, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Mladen Šarčević posetio Studentski grad i simbolično zasadio prvo od 300 stabala

Ustanova Studentski centar "Beograd" je društveno odgovorna i na ovaj način želi da pruži kvalitetnije uslove za učenje i lični razvoj studenata.

Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević danas je posetio Studentski grad i simbolično zasadio prvo od 300 stabala, koja će biti zasađena u narednih godinu dana.

- Na pošumljavanju je potrebno raditi kontinuirano i ovo je tek početak. U planu je i da proširimo kapacitete studentskih domova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i nadamo se da će i na ovoj lokaciji  biti izgrađen objekat za nova mesta što će biti od izuzetnog značaja za studente - izjavio je ministar Šarčević tokom obilaska Studentskog grada.

Današnja sadnja stabala simbolično je obeležavanje 3. novembra Svetskog dana čistog vazduha, a istovremeno i početak ozelenjavanja i hortikulturnog uređivanja studentskih domova.

Direktor Ustanove Studentski centar "Beograd", Goran Minić, je takođe zasadio stablo divljeg kestena i dodao da je danas zasađeno simbolično 50 sadnica, povodom 50 godina od osnivanja Ustanove i da će se sistematski nastaviti ova akcija kako bi studentski domovi bili lepša i zdravija mesta za život i rad.

Studentski dom Karaburma je poslednji studentski dom izgrađen u Beogradu 1978. godine i izgradnja novog objekta je od istorijskog značaja za obrazovanje i srpsko društvo.

Potrudićemo se da ostavimo nešto za buduće generacije, kako u vidu zasađenog drveća tako i u vidu novih, modernijih kapaciteta za smeštaj i ishranu studenata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šarčević zasadio prvo od 300 stabala u Studentskom gradu

Izvor: B92, 05.Nov.2019

Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević danas je u Studentskom gradu simbolično zasadio prvo od 300 stabala...Ova stabla će biti zasađena u narednih godinu dana...Ustanova Studentski centar "Beograd" je društveno odgovorna i na ovaj način želi da pruži kvalitetnije uslove...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.