Ministar Martinović Klinici u Sokobanjskoj uručio skromnu donaciju

Izvor: B92, 08.Mar.2024, 15:23

Ministar Martinović Klinici u Sokobanjskoj uručio skromnu donaciju

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović posetio je danas u Beogradu Kliniku za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“.

Tom prilikom Željku Kanjuhu, v.d. direktoru ove ustanove, i Zoranu Aleksiću, direktoru OŠ „Dr Dragan Hercog“, koju pohađaju mališani koji se nalaze na lečenju na dečjem odeljenju Klinike u Sokobanjskoj, uručio skromnu finansijsku donaciju.

Takođe, u znak podrške radu ovih ustanova ministar je donirao i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deset laptop računara, dok je decu obradovao slatkišima.

"Obezbedili smo zaista malu donaciju, kojom smo na skroman način želeli da pokažemo da je interes dece na prvom mestu, te da u skladu sa ovim prioritetom, država i te kako brine o najmlađima, a naročitu pažnju poklanja onoj deci koja se suočavaju sa ozbiljnim zdravstvenim problemima. Uprkos tome, ovi mali borci i njihovi roditelji nisu prestali sa školovanjem, niti su isključeni iz sistema obrazovanja i nastave. Za to ogromnu zahvalnost dugujemo nastavnicima OŠ „Dr Dragan Hercog“ koji su to ovoj deci omogućili. Veliku zahvalnost dugujemo i lekarima Klinike za rehabilitaciju koji brinu o deci na bolničkom tretmanu“, istakao je Martinović.

Ministar se posebno zahvalio na dobro osmišljenoj i izvedenoj priredbi koja je bila deo dobrodošlice, nakon čega je svim mališanima poželeo ono najvrednije, brzo ozdravljenje.

Na dečjem odeljenju Klinike za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ deca koja su na bolničkom tretmanu svakodnevno pohađaju i školske časove. Oni su učenici OŠ „Dr Dragan Hercog“, jedine škole u državi koja organizije nastavu u bolničkim sobama i u domovima učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.