Minimalna cena rada - 13.572 dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minimalna cena rada - 13.572 dinara

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da je na sednici Socijalno-ekonomskog saveta Vlade Srbije određena stručna grupa koja treba u narednih mesec dana da proceni efekte dejstva proširenog opšteg kolektivnog ugovora, a 7. oktobra bi moglo da bude svečano potpisivanje tog dokumenta.

Današnja sednica Socijalno-ekonomskog saveta održana je u novom sastavu, na kojoj se, kako je rečeno na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, razgovaralo i o najnižoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ceni rada i proširenom dejstvu opšteg kolektivnog ugovora, a predsedavanje Savetom od Branislava Čanka preuzeo je Stevan Avramović.

Cvetković je kazao da je prisustvovao sednici Saveta, na kojoj se raspravljalo kako da se na srednji i dugi rok ostvari makroekonomska stabilnost u zemlji, kao i da se razmotri uloga države kao poslodavca.

Kako je objasnio premijer, zadatak stručne grupe je i da razmotri i konkurentnost Srbije u odnosu na zemlje u okruženju, koju obezbeđuje stranim investitorima i, u saglasnosti sa visinom javne potrošnje, obezbedi socijalnu odgovornost države i stabilan rast ekonomije.

Odgovarajući na pitanje šta podrazumeva prošireni kolektivni ugovor, Cvetković je naveo topli obrok i regres, insistirajući da treba utvrditi koliko je potrebno sredstava za tu namenu.

Avramović je rekao da je na današnjoj sednici utvrđeno da minimalna cena rada bude 78 dinara po satu, odnosno 13.572 dinara mesečno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.