Mini zoo vrt kraj Vršca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2017, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mini zoo vrt kraj Vršca

Mini zoo vrt na Vršačkom Bregu, smešten uz objekat Crvenog krsta u kojem najviše borave deca iz čitave Srbije pa i inostranstva, prava je oaza za opuštanje. Oni koji ga posete kažu da je melem za dušu i rado mu se vraćaju.

U prelepom prirodnom okruženju Vršačkih planina žive poni konjići, tu su i mini kozice, potom vjetnamski prasići, guske, patke, paunovi, mnogo vrsta živine.

I naravno kučići pulini koji su dečiji ljibimci, ali i čuvari mini zooo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vrta koji je nastao iz želje da se posetiocima odmarališta Crvenog krsta, a to su uglavnom deca, boravak učini prijatnijim, a veza sa prirodom čvršća.

"To je prijateljstvo između dece i životinja. Moje unuke Marija i Monika vole životinje i sa njima često dolazim ovde", kaže Angela Gregelj.

Za Vladimira Nikolina iz Titela Vršački breg i moni ZOO vrt pravo su otkrovenje.

"Ovo je nekako posebno što je na velikoj visini i što je u Vojvodini teško doći do ovako nečeg specifičnog gde je lep vazduh i ođednom se nailazi na oazu životinja", kaže Vladimir.

Jelena Broz je dovela svoju i decu svoje sestre. Kaže da im je lepo. Nažalost puno dece živi u gradu i nema nikakav dodir sa životinjama tako da je ovo jedinstvena prilika ih gledaju, da se druže, da ih hrane, da posmatraju šta oni rade.

Mnogi mališana koji dođu iz našeg grada ne prepoznaju određene domaće životinje, a imamo decu iz Beograda i drugih mesta, iz drugih država, koja su toliko zadovoljna kada vide životinje uživo i sa njima se druže, kaže Boško Mitrašinović, sekretar Crvenog krsta čija je ideja bila otvaranje ZOO vrta.

O mini zoo vrtu na Vršačkom bregu brinu zaposleni u odmaralištu Crvenog krsta.

Životinje su negovane i razmažene, a glavni krivci su deca koja im stalno donose hranu, vole da ih maze, pričaju im. Poni konjići, Mile i Miško, kozice Belka i Crnka, od početka nisu ovde samo broj u ZOO vrtu, nego istinski ljubimci sa kojima se posetioci igraju i uz koje hrane dušu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.