Mini hidroelektrana pored Bele Crkve ponuđena na prodaju: Početna cena 109 miliona

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2020, 23:24

Mini hidroelektrana pored Bele Crkve ponuđena na prodaju: Početna cena 109 miliona

Javno nadmetanje zakazano je za 20. juli

Privredni sud u Pančevu ponudio je na prodaju belocrkvansku firmu "Hidro sporea Živojin" u stečaju čija je najznačajnija imovina automatska hidroelektrana, objavila je danas Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

U elektrani je protočna turbina Kaplan, a ovo postrojenje sa pratećom opremom koja se nalazi na 50,5 ari je u ataru mesta Kusić kod Bele Crkve.

Početna čena ove firme je 109,4 miliona dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a javno nadmetanje zakazano je za 20. jul.

Ova mini hidroelektrana je na potoku Jaruga pored Kusića i kanalom bi trebalo da uzima vodu iz pogranične reke Nere za šta je izostala saglasnost vodoprivrednih vlasti susedne Rumunije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.