Mineko: Tužili smo KRIK jer ne poštuje odluku Saveta za štampu

Izvor: Beta, 09.Dec.2021, 17:11

Mineko: Tužili smo KRIK jer ne poštuje odluku Saveta za štampu

Kompanija Mineko (Mineco) danas je u saopštenju podsetila da je u martu ove godine podnela tužbu za utvrdjivanje povrede prava na poslovni ugled, zabranu ponovnog objavljivanja informacije, uklanjanje teksta i naknadu štete protiv Mreže za istraživanje kriminala i korupcije KRIK. Mineko je podneo tužbu, kako je objašnjeno, pre svega jer je KRIK odbio da postupi po odluci Saveta za štampu kojom je utvrdjeno da je taj istraživački portal prekršio Kodeks novinara Srbije.Ta medjunarodna rudarska grupacija je saopštenjem reagovala na objavu redakcije KRIK-a da je prethodnih meseci zatrpana nizom tužbi koje su, kako su istakli, u većini slučajeva podneli ljudi iz vlasti ili njima bliski biznismeni.Te tužbe, medju kojima je i jedna koju je podneo Mineko, po oceni KRIKA predstavljaju veliki pritisak na njihovu redakciju i smatraju da su u pitanju SLAPP tužbe, odnosno da su pokušaj da se ućutka i ugasi KRIK.Mineko tvrdi da se njegova tužba "ne može ni po jednom kriterijumu smatrati SLAPP tužbom, kako KRIK netačno obaveštava javnost, jer će i iznos naknade štete, kako je i u samoj tužbi navedeno, biti opredeljen tek po završetku dokaznog postupka na osnovu nalaza i mišljenja veštaka ekonomsko finansijske struke".Kako je istaknuto u saopštenju, "Mineko nema interes da ponavlja besprizorne optužbe ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Mineko: Tužili smo KRIK jer ne poštuje odluku Saveta za štampu

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Dec.2021

Kompanija Mineko (Mineco) danas je u saopštenju podsetila da je u martu ove godine podnela tužbu za utvrđivanje povrede prava na poslovni ugled, zabranu ponovnog objavljivanja informacije, uklanjanje teksta i naknadu štete protiv Mreže za istraživanje kriminala i korupcije KRIK.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.