Milšped započeo izgradnju novog logističkog centra FOTO

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 12:04

Milšped započeo izgradnju novog logističkog centra FOTO

Kompanija Milšped je započela radove na izgradnji novog skladišno-poslovnog prostora u Krnješevcima, koji će se prostirati na površini od oko 30.000 kvadrata.

Ovaj prostrani kompleks biće dodatak postojećem skladišnom kapacitetu, koji na nivou Milšped grupe iznosi više od pola miliona kvadrata.

Novo skladište biće opremljeno najsavremenijom tehnologijom i automatizovanim skladišnim sistemima, prilagođenim e-trgovini sa mogućnošću regionalne distribucije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pošiljki.

Od ukupne površine novog logističkog centra, 3.500 kvadratnih metara će biti namenjeno za kancelarijski prostor, dok će preostali deo biti namenjen skladišnim kapacitetima. Takođe, na parceli za izgradnju skladišta, planiran je i dodatni prostor, rezervisan za parking vozila teškog tereta, sa čak 100 parking mesta, uključujući pet punjača hladnjača. Kompleks će imati i ukopanu vagu namenjenu teškim teretnim vozilima do 60 tona, zajedno sa objektom za kontrolu.

"Sa radošću očekujemo skoro otvaranje još jednog skladišno-poslovnog prostora koji će značajno unaprediti kapacitet poslovanja i omogućiti nova zapošljavanja. Ova značajna investicija u samu izgradnju objekta, od oko 15 miliona evra, ima dvostruki značaj - ne samo za našu kompaniju, već i za zajednicu, u čiji prilog govori činjenica da smo već od samog početka gradnje posvećeni primeni najviših standarda održive gradnje", izjavio je Nebojša Krivokuća, generalni direktor kompanije Milšped.

Izgradnja novog skladišno-poslovnog prostora jasan je naredni korak u razvoju poslovanja kompanije, koja je kroz delatnost novih članica nedavno pokrenula i integrisanu logističku uslugu za e-trgovinu pod okriljem kompanije M-ONE, dostupnu i za zemlje zapadnog Balkana, nudeći izmedju ostalog i robotizovano skladištenje, carinsko posredovanje, kao i vrhunsku korisničku podršku, saopšteno je iz kompanije.

Osim toga, Milšped je u okviru kompanije M Box Terminals, nedavno izgradio najsavremeniji intermodalni terminal u ovom delu Evrope, koji posluje na ekonomičan i ekološki održiv način. Ovim konstantnim ulaganjima, kompanija potvrđuje svoj uspeh i lidersku poziciju na tržištu, usmeravajući svoje poslovanje na unapređenje kapaciteta, praćenje najsavremenijih trendova u oblasti logistike, te dalji razvoj svakog segmenta poslovanja, sve u cilju ispunjenja najviših zahteva klijenata, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, kompanija Milšped kao regionalni lider u polju transporta i logistike ove godine obeležava tri decenije uspešnog poslovanja sa preko 3.500 zaposlenih u sistemu i razgranatom mrežom članica u preko 13 zemalja sveta na tri kontinenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.