Izvor: B92, 27.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milovanović: "Čekači" će postati "tragači" za poslom

Beograd -- Ministar za rad i zapošljavanje u Vladi Srbije Dragan Milovanović izjavio je da će novi zakon o zapošljavanju "pasivne čekače" na posao pretvoriti u "aktivne tragače", ističući da oni time ne gube pravo na socijalno i zdravstveno osiguranje preko tržišta rada. "Nezaposleni neće izgubiti to pravo ako aktivno učestvuju u traženju posla, osim ako odbiju zaposlenje i tada gube pravo na 3 meseca, posle čega mogu ponovo da se prijave, ili ako budu uhvaćeni u radu na 'crno', >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada to pravo gube na godinu dana", izjavio je Milovanović.

Na skupu u beogradskom Centru "Sava", direktor Republičkog Zavoda za tržište rada Svetozar Krstić rekao je da će predviđenim prerastanjem Zavoda u Nacionalnu službu za zapošljavanje biti promenjen odnos nezaposlenih prema tržištu rada i da će u te svrhe biti organizovana obuka za aktivno traženje poslova. Prema njegovim rečima, posebna pažnja biće posvećena razvoju preduzetništva, jer sektor malog i srednjeg biznisa daje mogućnost otvaranja još oko 600.000 radnih mesta u narednim godinama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.