Milosavljević protiv poskupljenja

Izvor: B92, 05.Jul.2009, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević protiv poskupljenja

Slobodan Milosavljević (FoNet, arhiva)

Beograd -- Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević izjavio je nema razloga za poskupljenje hrane, gasa i električne energije do kraja godine.

"Apsloutno se protivim poskupljenju gasa, a postoji i prostor da cena gasa za industriju i domaćinstva bude niža", rekao je Milosavljević. Kako je naveo, kalkulacije ukazuju i da se ne sme dozvoliti poskupljenje struje do kraja godine.

Milosavljević je podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je gorivo od početka godine poskupelo 11 puta, u iznosu od 43 odsto, što je preko 1,5 odsto uticalo na ukupan rast cena na malo u prvih šest meseci i otežalo situaciju na tržištu.

"To je jedina cena na koju je objektivno, zbog uvoznih cena nafte, mogućnost uticaja minimalna", rekao je Milosavljević i naveo da se traži rešenje i za taj problem, kroz promenu formule obračuna cene goriva.

"Ministarstvo trgovine počelo je pregovore na nivou Vlade Srbije i Ministarstva energetike, o promeni načina utvrđivanja cena naftnih derivata, kako bi se smanjili dvonedeljni uticaji berzanske cene na cene naftnih derivata u Srbiji", rekao je Milosavljević.

On je naveo da su pregovori u toku i da postoji nekoliko opcija, ali da ne može izneti detalje dok se ne usaglase sa Ministarstvom energetike i Naftnom industrijom Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.