Milosavljević: U radnjama uskoro šećer iz robnih rezervi

Izvor: Studio B, 17.Feb.2011, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević: U radnjama uskoro šećer iz robnih rezervi

Vlada Srbije će iz robnih rezervi izneti na tržište nekoliko hiljada tona šećera mesečno, najavio je danas ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević.

On je u izjavi naveo da očekuje da će vlada odluku o tome usvojiti na nekoj od sledećih sednica. Šećera, kao i brašna, nema dovoljno u prodavnicama, a Milosavljević je ukazao da za to nema objektivnih razloga.

"Stanje zaliha šećera u Republičkoj direkciji za robne rezerve je zadovoljavajuće - raspolažemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << dovoljnim količinama da u narednim mesecima u zavisnosti od potrebe intervenišemo na tržištu i obezbedimo dovoljne količine šećera za potrebe domaćinstava u Srbiji", naveo je Milosavljević.

On je dodao da je proizvodnja i prerada šećerne repe 2010, odnosno proizvodnja šećera dostigla 492.713 tona što u potpunosti podmiruje potrebe domaćeg tržišta i izvoz u okviru kvote od 180.000 tona za EU i druga tržišta koja Srbija snabdeva.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.