Milosavljević: U 2011. potpuna liberalizacija tržišta nafte

Izvor: Politika, 28.Dec.2010, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević: U 2011. potpuna liberalizacija tržišta nafte

BEOGRAD – Domaće tržište nafte i prerađevina od te sirovine iduće godine biće liberalizovano, izjavio je danas ministar trgovine Slobodan Milosavljević i najavio da će to biti jedna od tema na sutrašnoj sednici Vlade Srbije.

Milosavljević je za Tanjug rekao da bi liberalizacija tržišta naftnih derivata trebalo pozitivno da se odrazi na kvalitet usluga i utiče na nešto niže cene naftnih prerađevina tokom 2011.

„Iduća godina definitivno donosi potpunu liberalizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << trgovine naftom i njenim derivatima na tržištu Srbije. To je bilo obećanje ove vlade, to je ujedno i dogovor koji je postignut sa strateškim investitorom Gaspromnjeftom, a to je i ispunjenje očekivanja građana Srbije, ali i svih učesnika na tržištu”, kazao je Milosavljević.

U svakom slučaju, ta liberalizacija donosi mogućnost svim učesnicima na tom tržištu da traže nove izvore snabdevanja, što znači ne samo od Naftne industrije Srbije (NIS) , ili da se dogovaraju sa NIS-om ukoliko ponudi bolje uslove, ukazao je ministar.

Milosavljević je rekao da sada u našoj zemlji ima više od 240 firmi koje poseduju dozvolu za uvoz i promet nafte i naftnih derivata, izražavajući istovremeno nadu da će se te kompanije boriti za interese potrošača.   

Tanjug

objavljeno: 28.12.2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.