Milosavljević: Neće me niko blatiti

Izvor: B92, 20.Maj.2011, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević: Neće me niko blatiti

Beograd -- Bivši ministar trgovine Slobodan Milosavljević odbacio je optužbe da je u sukobu interesa zbog toga što je prihvatio mesto savetnika u Privrednoj komori Srbije.

Agencija za borbu protiv korupcije najavila je da će istražiti kako je bivši ministar za trgovinu Slobodan Milosavljević postao savetnik u PKS.

Milosavljević je za B92 rekao da je očigledno da neko protiv njega vodi prljavu kampanju i istakao da neće dozvoliti da bilo ko blati njega i njegovu porodicu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Bio sam predsednik PKS i izborom na javnu funkciju sam dobio rešenje o mirovanju radnog odnosa sa pravom i obavezom da se po prestanku funkcije javim na rad u PKS. Ja sam se praktično vratio u instituciju u kojoj sam radio", rekao je Milosavljević.

Slobodan Milosavljević, koji je posle rekonstrukcije Vlade ostao bez mesta ministra za trgovinu i usluge, na poslednjoj sednici Skupštine

PKS, krajem aprila, imenovan je za savetnika predsednika i članova PKS.


"Sve ove insinuacije mi liče da neko, iz ne znam kojih razloga, vodi prljavu kampanju protiv mene. Apsolutno sam sve uradio po zakonu i nikakvog sukoba interesa nema", rekao je Milosavljević.

Kako je portalu Emg (www.emg.rs) rekao član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Slobodan Beljanski, bivši ministar nije tražio saglasnost od Agencije za stupanje na novu dužnost, čime je prekršen član 38. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Tim članom, kako je precizirao, Agencija onemogućava funkcioneru kom je prestala funkcija da dve godine zasnuje radni odnos ili uspostavi poslovnu saradnju s firmom ili drugim organizacijama u delatnosti koja je u vezi s funkcijom koju je obavljao, osim ako za to dobije saglasnost od Agencije za borbu protiv korupcije.

"Svi ministri kojima je posle rekonstrukcije Vlade prestao radni odnos, po toj odredbi, bez saglasnosti Agencije ne mogu da zasnuju radni odnos, niti da poslovno sarađuju s pravnim licima, preduzetnicima i nekim drugim medjunarodnim organizacijama koje obavljaju delatnost u vezi sa funkcijom koja im je prestala", rekao je Beljanski.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.