Milionska šteta zbog kvara u sistemu bankovnih kartica

Izvor: S media, 06.Jan.2010, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milionska šteta zbog kvara u sistemu bankovnih kartica

Više nemačkih banaka razmatra mogućnost da klijentima zameni kreditne i EC-kartice koje od nove godine ne funkcionišu zbog greške u softveru i nemogućnosti prelaska na 2010. godinu.

Prema pisanju privrednog dnevnika "Handelsblat" (Handelsblatt), akcija zamene oko 30 miliona kartica koštala bi možda i oko 250 miliona evra.

Kako je saopštilo Udruženje nemačkih štedionica, od 45 miliona EC-kartica koje su štedionice izdale ne može ili može samo ograničeno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da se koristi čak 20 miliona, kao i 3,5 miliona od osam miliona kreditnih kartica.

Udruženje žiro i rajfajzen banaka računa da od 27 miliona izdatih EC-kartica oko 4,5 mliona ne može da "predje" na novu 2010. godinu i zato ne može da se koristi. Slično je i kod niza drugih banaka.

Zbog ove greške je ogroman broj klijenata različitih banaka prinudjen da novac podiže na bankarskim šalterima, a ne, kao što je već decenijama uobičajeno, na bankomatima.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Milionska šteta zbog kvara u sistemu bankovnih kartica

Izvor: Capital.ba, 07.Jan.2010, 10:25

FRANKURT, Više njemačkih banaka razmatra mogućnost da klijentima zamjeni kreditne i EC-kartice koje od nove godine ne funkcionišu zbog greške u softveru i nemogućnosti prelaska na 2010. godinu. Prema pisanju privrednog dnevnika 'Handelsblat' (Handelsblatt), akcija zamjene oko 30 miliona kartica...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.