Izvor: B92, 16.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milioniti hektolitar piva

Novi Sad -- Kompanija Karlsberg Srbija objavila da je 15. novembra prodala milioniti hektolitar piva na domaćem tržištu u 2006. godini.

U poslednje tri godine, od preuzimanja Pivare "Čelarevo" do danas, kako se ističe, kompanija beleži stalni rast proizvodnje i prodaje - od 590.000 hektolitara 2004, preko 960.000 hektorlitara tokom 2005. godine, do rekordne prodaje piva ostvarene ove godine.

Generalni direktor kompanije Karlsberg Srbija Ajzak Šeps je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će prvi put u dugogodišnjoj istoriji pivare u Čelarevu biti ostvarena prodaja od preko milion hektolitara piva u jednoj godini.

On je rekao da je kompanija početkom ovog meseca lansirala "tuborg krismas bru", specijalni brend posvećen novogodišnjim i božićnim praznicima.

Kako se navodi, za tri godine od kupovine Pivare "Čelarevo", Kalsberg je uložio oko 100 milona evra i zauzeo čvrsto drugo mesto na tržištu piva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.