Milijuntno noćenje u Rovinju dva dana ranije nego lani

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Jul.2016, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milijuntno noćenje u Rovinju dva dana ranije nego lani

ROVINJ - Rovinj je u srijedu, 6. srpnja ostvario milijuntno noćenje što je dva dana ranije nego lani, priopćeno je u četvrtak iz rovinjske turističke zajednice.

U Rovinju trenutno boravi 21.869 registriranih gostiju što je na prošlogodišnjoj razini dok je od 1. siječnja do 6. srpnja ostvareno 1.013.094 noćenja odnosno četiri posto više u odnosu na lani, kaže direktorica rovinjske turističke zajednice Odete Sapač.

Najviše noćenja ostvarili su gosti iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Njemačke (29 posto), na drugom su mjestu Austrijanci sa 17 posto, a gosti iz Hrvatske treći su s 11 posto. Slijede Talijani s osam posto, Slovenci sa šest te gosti iz Velike Britanije s pet posto noćenja.

"Više smo nego zadovoljni ovim rezultatima i samim tijekom turističke sezone. Posebno smo zadovoljni što su ti rezultati ostvareni uz smanjene turističke kapacitete s obzirom da je Rovinj zbog rekonstrukcije i izgradnje novih objekta na području bivšeg naselja Valdaliso i kampa za sada uskraćen", kaže Odete Sapač.

Po njezinoj ocjeni, sadašnji rezultati rezultat su višegodišnjih ulaganja u destinaciju i definiranje turističkog proizvoda poglavito u vrijeme pred i posezone.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.