Milijarderi bez fakulteta (FOTO)

Izvor: S media, 27.Sep.2011, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milijarderi bez fakulteta (FOTO)

Među 400 najbogatijih osoba prema Forbsu našla se nekolicina koja ima nešto zajedničko - osim što su besramno bogati nisu pohađali fakultete ili su krenuli pa su se ubrzo ispisali.

Metro-portal vas upoznaje sa nekim od najbogatijih Amerikanaca bez fakulteta.

Ideje za investiranje dobija u kadi



David Geffen


Počeo je da studira na teksaškom fakultetu, ali se ubrzo ispisao. Njegovo bogatstvo je procenjeno na >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 5,5 milijardi dolara, a vlasnik je kompanije Dream Works SKG koja se bavi filmovima, video igrama i televizijskom produkcijom.

Diplomirao u 99. godini



Micky Arison


Iako se ispisao sa fakultetu u Majamiju, Arison je trenutno vlasnik NBA košarkašog kluba Miami Heat. Svoje bogatstvo, procenjeno na 4,2 milijarde dolara, stekao je baveći se organizovanjem putovanja. Vlasnik je Carnival Cruisesa, najveće svetske kompanije koja se bavi organizovanjem krstarenja kruzerima.

Godinu dana porodiljskog uništava karijeru?

Les Wexner

Propali pravnik sa fakulteta Ohio State, svoje 3,2 milijarde dolara zaradio je na maloprodaji, a biznis je započeo sa pozajmljenih 5.000 dolara.

Steve Jobs

Svima dobro poznati otac Ajfona i vlasnik Epla napustio je fakultet Reed. Njegovo bogatstvo se procenjuje na 7 milijardi dolara.

Da li da preporučite prijatelja za posao?



Mark Zuckerberg


Fejsbuk je nastao za vreme njegovog studiranja na Harvardu, ali nakon nekog vremena Mark je odlučio da se ispiše sa prestižnog fakulteta. Mogući razlog je 17,5 milijardi dolara, na koliko je procenjeno njegovo bogatstvo.

(S media)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.