Milijarder tražio i dobio: Ovo je LUKSUZNA ISTRAŽIVAČKA JAHTA sa laboratorijama i podmornicom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2019, 07:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milijarder tražio i dobio: Ovo je LUKSUZNA ISTRAŽIVAČKA JAHTA sa laboratorijama i podmornicom (VIDEO)

Posle priprema, koje su trajale nekoliko dana, u Tulči je porinuta istraživačka jahta "REV Ocean", duga 182,9 metara.

Brod, koji će služiti za istraživačke ekspedicije, napravila je norveška brodograditeljska kompanija VARD u Rumuniji, prema projektu kompanije "Espen Oeino".

U istraživačkom modusu jahta može da primi 60 naučnika i 30 članova posade, odnosno 36 gostiju i 54 članova posade, ukoliko se koristi za luksuzna istraživačka putovanja. Unutrašnjost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << istraživačke jahte dizajnirala je kompanija "H2 Yacht Design" iz Londona.

"REV Ocean" će dostizati brinu od 17,8 čvorova, a moći će neprekidno da plovi 21.120 nautičkih milja pri brzini od 11 čvorova, što bi bilo dovoljno da se obiđe oko 98 odsto obima Zemlje.

Sledeće odredište jahte "REV Ocean" je brodogradilište VARD u Norveškoj, gde će ostati oko osam meseci, radi opremanja. Izgradnja će definitivno biti završena u Nemačkoj, gde treba da stigne u prvom krvartalu 2021.

Haj-tek plovilo, opremljeno sonarima, laboratorijama i podmornicom, čiju je izgradnju u Rumuniji naručio norveški milijarder, koristiće se za istraživanja u svrhu zaštite mora.

Ovo su NAJMOĆNIJE FOTOGRAFIJE koje su ikada napravljene, a iza svake se krije POSEBNA PRIČA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.