Milijarde nema kome da ostavi: Svet u šoku zbog odluke naslednika čuvenog brenda

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 21:38

Milijarde nema kome da ostavi: Svet u šoku zbog odluke naslednika čuvenog brenda

Vest da naslednik brenda Hermes želi da usvoji radnika i ostavi mu sve što ima liči na lažne vesti koje se kad pojave kao plod mašte.

Međutim, iako neobična, ova odluka francuskog milijardera je ipak očekivana.

Nikolas Pueš, osamdesetogodišnji Francuz i naslednik brenda Hermes, odlučio je da ostavi svoje bogatstvo jednom svom zaposlenom, prenosi Blic. Naime, najveći pojedinačni akcionar čuvene luksuzne modne kuće, vredne 11,2 milijarde dolara, nema ni partnera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ni decu, a njegov marokanski baštovan (41) mu je, po svemu sudeći, najbliža osoba.

Pueš, koji je potomak pete generacije Tijerija Ermea, osnivača luksuznog modnog brenda, smatra svog baštovana "svojim detetom" i želi da usvoji odraslog čoveka. Vest o ovome su preneli svetski mediji, uključujući CNN, Gardijan itd.

"Usvajanje odraslog čoveka nije lako, ali je moguće“, objasnio je Filip Kanel, poreski advokat iz Lozane, i dodao: "Prema ugovoru o nasleđivanju, usvojeno dete bi trebalo da dobije 50% imanja, dok bi drugih 50% išlo fondaciji. Ugovor o nasleđivanju u Švajcarskoj je način da se reši vaše nasleđivanje, ne testament, već ugovor koji potpisujete sa drugim naslednicima".

Marokanac koji je prvobitno radio kao baštovan za francuskog milijardera, kasnije je postao njegov pomoćnik i na kraju menadžer njegovih rezidencija. Za razliku od svog poslodavca, baštovan ima suprugu koja je iz Španije i bavi se kuvanjem, kao i dvoje dece, koji su "kao porodica" osamdesetogodišnjaku, navodi se.

Iako nema krvne veze sa četvoročlanom porodicom, Pueš ih smatra svojim potomstvom i odlučio je da pokrene postupak usvajanja u Valaisu, prema informacijama ženevskog žurnala.

Postupak je u toku i nakon što se završi, Marokanac će postati zakoniti sin i naslednik sa pristupom barem polovini masivnog bogatstva Nikolasa Pueša. Inače, iako sve ovo zvuči darežljivo, u konfliktu je sa Puešovim prethodnom obećanjem da će novac donirati fondaciji za javni interes sa sedištem u Ženevi, koju je osnovao.

Njegovo bogatstvo se procenjuje na 9 do 10 milijardi švajcarskih franaka, odnosno između 9,4 i 10,4 milijardi evra. Pueh živi u Švajcarskoj, navodno je već preduzeo određene korake za preraspodelu svog bogatstva i angažovao je pravnike koji će mu pomoći u procesu.

Pueš je i jedan od najbogatijih ljudi u Švajcarskoj, živi u luksuznoj vili u La Fouliju, opštini sa 66 stanovnika. U međuvremenu, dok pravni postupci traju, njegov zaposleni je već postao bogatiji za dve vile, jednu na obali Ženevskog jezera i drugu u Marakešu, a obe su vredne najmanje 5 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.