Milan Lakićević podnio ostavku

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Sep.2015, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Lakićević podnio ostavku

PODGORICA - Direktor Poreske uprave (PU), Milan Lakićević podnio je neopozivu pisanu ostavku na tu funkciju, potvrđeno je Vijestima iz više izvora.

Ostavka je upućena ministru finansija, Radoju Žugiću, a o tome treba da se izjasni Vlada. Lakićević, koji je profesor na podgoričkom Ekonomskom fakultetu, došao je na tu poziciju početkom 2013. godine.

On u petak nije želio da odgovori na pitanje Vijesti zašto je otišao sa mjesta prvog čovjeka jedne od najvažnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << državnih institucija.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, Lakićević nije mogao da podnese kritike o visini poreskog duga, njegovoj slaboj naplati, ni pritiske da preduzme oštrije mjere prema određenim poreskim obveznicima.

Vijesti pišu da je naslijedio većinu problema sa kojima se ta institucija godinama suočava. Od stupanja na dužnost, iznosio je različite podatke o poreskom dugu uz objašnjenje da informacioni sistem PU ne omogućava dobijanje preciznih podataka što toj instituciji pravi probleme i da baza podataka nije zadovoljavajuća.

Posljednji zvanični podatak da je poreski dug na kraju prošle godine bio 720,1 milion eura saopštila je Državna revizorska institucija (DRI) u izvještaju o efikasnosti PU u naplati poreskog duga koji je objavila u junu.

U posljednjoj objavi u oktobru prošle godine PU je navela da je dug 537 miliona. Prije toga su saopštavali da je 354 miliona, pa oko 330 miliona.

Premijer Milo Đukanović je krajem marta na premijerskom satu u Skupštini kazao da je dug 420 miliona eura.

DRI je navela da nije mogla da se uvjeri u tačnost podataka o strukturi i ukupnom poreskom dugu na kraju prošle godine, jer evidencija obaveza nije jedinstvena i dovoljno ažurna.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.