Mihajlović najavljuje tunel ispod Kadinjače za 2020.

Izvor: Mondo, 21.Feb.2019, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović najavljuje tunel ispod Kadinjače za 2020.

Projektna dokumentacija za izgradnju tunela ispod Kadinjače na "Koridoru 11" mora biti završena ove godine, a Vlada će uporedo raditi na pronalaženju načina da finansira njegovu izgradnju, najavljeno iz Ministarstva infrastrukture.

Foto: Predrag Jelenić/MONDO Kadinjača

Izgradnja tunela će, prema prvim predračunima, iznositi 50 miliona evra, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

"Idejni projekat će uskoro biti na revizionoj komisiji Vlade Srbije, a ukoliko se obezbedi finansiranje, izgradnja tunela bi krenula u 2020. godini", precizirala je Mihajlovićeva posle sastanka sa rukovodstvom opštine Bajina Bašta.

Ilić: Koridor 11 do Požege stiže 2019.

Mihajlovićeva je istakla da će se raditi i rekonstrukcija puta na ulasku u Bajinu Baštu.

Prema njenim rečima, u prethodne tri godine samo u redovno održavanje puteva u Zlatiborskom okrugu uloženo je 3,6 milijardi dinara, da će ta cifra iznositi 5,5 milijardi dinara po završetku planirane rehabilitacije puteva u ovom okrugu.

"Mnoge stvari se u infrastrukturi menjaju u ovom delu Srbije, što je dobro i za privredu, investicije, kao i turizam", rekla je ministarka i istakla da će u martu početi izgradnja deonice "Koridora 11" Preljina-Požega, i da je rok za njenu izgradnju dve i po godine.

"Predstoji početak izgradnje auto-puta Preljina-Požega, dužine 30,9 kilometara, deonica na kojoj jednu trećinu trase čine tuneli i mostovi. Takođe, sa turskim Tašjapijem radimo na projektnoj dokumentaciji za autoput Beograd-Sarajevo. Na deonici Sremska Rača-Kuzmin očekujemo sredinom godine početak radova, a na deonici Požega-Kotroman nije moguće pre sredine iduće godine da počne gradnja, zbog izrade projektne dokumentacije", kazala je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da će u okviru rekonstrukcije Barske pruge biti rekonstruisane i železničke stanice koje se nalaze uz prugu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.