Mihajlović i Šestak o brzoj pruzi Beograd-Budimpešta i kraćim čekanjima na granicama

Izvor: Blic, 09.Feb.2018, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović i Šestak o brzoj pruzi Beograd-Budimpešta i kraćim čekanjima na granicama

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, razgovarala je danas u Budimpešti sa ministrom za nacionalni razvoj Mađarske, Miklošem Šestakom, o realizaciji projekta izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta i efikasnijim graničnim procedurama između dve zemlje.

Mihajlovićeva je rekla da je Šestak obećao da će se rešiti problem dugog zadržavanja drumskih prevoznika.

Na sastanku, koji je održan u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zajedničke sednice vlada Srbije i Mađarske, razmatran je i napredak u realizaciji projekta izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta.

Govoreći o realizaciji ovog projekta na teritoriji Mađarske, ministar Šestak je rekao da se ponude izvođača za deo pruge koji gradi Mađarska mogu očekivati u martu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tema pruga i granični prelazi

Izvor: Danas, 09.Feb.2018

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas u Budimpešti sa ministrom za nacionalni razvoj Mađarske Miklošem Šestakom o realizaciji projekta izgradnje brze pruge Beograd- Budimpešta i efikasnijim graničnim procedurama između dve zemlje.

Nastavak na Danas...

Unapređenje saradnje Srbije i Mađarske u zaštita životne sredine

Izvor: RTS, 09.Feb.2018

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i ministar poljoprivrede Mađarske Šandor Fazekaš u Budimpešti su dogovorili potpisivanje novog Memoranduma o saradnji u oblasti zaštite životne sredine, kao i posetu ekspertskih delegacija koje će razmeniti iskustva i proširiti saradnju u...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.