Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Sep.2016, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Železnicama duplo manje subvencije

Srpskim železnicama će biti prepolovljene subvencije države u narednih pet ili šest godina, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

“Naš cilj je da u narednih pet ili šest godina prepolovimo subvencije i ka tome idemo, ali ne samo tako što ćemo pričati o tome koliko će ljudi otići sa železnice već i tako što ćemo investirati i podići, pre svega, kargo i putnički saobraćaj”, rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je Mihajlović odgovarajući na pitanaj novinara tokom posete gradilišta mosta na Drini između Ljubovije i Bratunca.

Ona je podsetila da četiri železnička preduzeća - Infrastruktura, Srbija voz, Kargo i Železnice Srbije posluju sa subvencijama države od ukupno 12 milijardi dinara godišnje.

“Te subvencije će se smanjivati narednih godina, ali daleko od toga da možemo da kažemo da za par godina srpske železnice neće imati subvencije. Zbog gubitaka koja postoje na mreži i u putničkom saobaćaju ne možete za godinu dana da napravite profitabilno preduzeće”, naglasila je Mihajlović.

Kada je reč o otpremninama, ministarka je navela da će to biti dobrovoljni odlazak radnika i da će biti ponuđene četiri varijante.

Pozivi za dobrovoljni odlazak su istaknuti na oglasnim tablama u sva četiri preduzeća, navela je ona uz očekivanja da će radnici početi da se prijavljuju i da će se za mesec i po dana znati broj onih koji žele da odu.

Mihajlović je ranije rekla da se očekuje da dobrovoljno ode skoro 2.000 ljudi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mihajlović: Železnicama duplo manje subvencije

Izvor: Blic, 16.Sep.2016

Srpskim železnicama će biti prepolovljene subvencije države u narednih pet ili šest godina, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović...- “Naš cilj je da u narednih pet ili šest godina prepolovimo subvencije i ka tome idemo,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.