Mihajlović: Ukidanje subvencija firmama koje ne povlače kredite na vreme

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Feb.2017, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Ukidanje subvencija firmama koje ne povlače kredite na vreme

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mhajlović najavila je danas da će firmama koje kasne s radovima i ne povlače na vreme ugovorene kredite biti ukinute subvencije.

"Kompanije koje se finansiraju stranim kreditima dužne su da svakog 20. u mesecu podnose izveštaje o radovima i povučenim kreditima", rekla je Mihajlović na konferenciji za novinare.

Ona je rekla da će za kompanije koje za jednu godinu naprave tri puta prekršaj u povlačenju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kredita tražiti razrešenje direktora.

Srbija je, kako je rekla ministarka, ugovorila kredite s Kinom i Rusijom ukupne vrednosti 2,44 milijarde evra, od čega je za saobraćajnu infrastrukturu namenjeno 1,44 milijarde evra.

Mihajlović je rekla da se radovi na infrastrukturnim projektima koje grade kineske firme odvijaju prema ugovorenim rokovima.

Ona je najavila početak izgradnje deonica autoputa Surčin-Obrenovac za 1. mart, koja treba da bude završena do nevembra 2019, godine, kao i početak modernizacije pruge Beograd Budimpešta na deonici Stara Pazova-Novi Sad.

"Deonicu autoputa Surčin-Obrenovac od drugih razlikuje to što je sva projektno-tehnička dokumentacija spremna i obezbeđeno finansiranje, obavljena je ekspropijacija na delu oko mosta, a ostatak će biti gotov do aprila. Ta deonica će kada kineska kompanija Šandong u novembru završi taj deo puta na Koridoru 11 autoputem povezati Obrenovac sa Preljinom", rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da će praksa ubuduće biti da se za određeni projekat obezbedi dokumentacija pre nego što počne gradnja.

Kako je navela, od ruskog kredita za infrastrukturu od 941 miliona evra, zajedno sa učešćem Srbije, do sada su ugovoreni poslovi za oko 700 miliona.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Firme koje kasne izgubiće subvencije i direktore (VIDEO)

Izvor: Beta, 17.Feb.2017

Ministarka gradjevine, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mhajlović najavila je danas da će firmama koje kasne s radovima i ne povlače na vreme ugovorene kredite biti ukinute subvencije."Kompanije koje se finansiraju stranim kreditima dužne su da svakog 20. u mesecu podnose izveštaje o radovima...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.