Mihajlović: U 2018. očekujemo još bolji rang na Duing listi

Izvor: N1 televizija, 27.Dec.2017, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: U 2018. očekujemo još bolji rang na Duing listi

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da se u 2018. godini očekuje još bolji rang Srbije na Duing biznis listi, što će omogućiti bolje uslove poslovanja i nove investicije za Srbiju.

Dosadašnja postignuća Srbije na Duing biznis listi Svetske banke i planovi za 2018. godinu u pogledu unapređenja uslova poslovanja i daljeg napretka Srbije bile su teme sednice Radne grupe za unapređenje pozicije Srbije na listi Svetske banke. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Na sednici, kojom je predsedavala Zorana Mihajlović istaknuto je da se u 2018. godini očekuje još bolji rang Srbije na Duing biznis listi, što će omogućiti bolje uslove poslovanja i nove investicije za Srbiju, navodi se u saopštenju tog ministarstva.

"Napravljeni su veliki pomaci u pogledu ukidanja obaveznosti izrade pečata i brže procedure otvaranja računa u banci prilikom pokretanja biznisa, nastavljamo sa reformom katastra i upisa prava svojine, kao i efikasnije procedure priključenja na elektro-mrežu", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da očekuje da uz sve planirane aktivnosti i u drugim oblastima, pre svega, kroz ubrzanje povraćaja PDV-a, uvođenja elektronskog sistema za prijavu poreza na imovinu, procedura za dobijanje kredita i izvršavanje ugovora, rang Srbije u 2018. bude još bolji.

Mihajlovićeva, koja je i potpredsednica Vlade, podsetila je da je Srbija ostvarila odličan uspeh u oblasti izdavanja gradjevinskih dozvola, u kojoj je za tri godine ostvarila skok sa 186. na 10. mesto.

"Sjajne rezultate postigli smo pre svega u oblastima izdavanja gradjevinskih dozvola i osnivanja preduzeća i pokretanja biznisa, ali i u oblastima izvršenja ugovora i registrovanja imovine", rekla je ona.

Mihajlović je danas razgovarala i sa ruskim ambasadorom u Srbiji Aleksandrom Čepurinom o zajedničkim infrastrukturnim projektima i unapređenju saradnje dve zemlje.

"Nastavak modernizacije železnice prioritet je Vlade u narednoj godini, posebno kad je reč o dva strateški važna pravca - železničkom Koridoru 10 i pruzi Beograd-Bar", rekla je ona.

Mihajlovićeva je kazala da su u protekloj godini Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i železničke kompanije imale uspešnu saradnju s Ruskim železnicama, kao i da očekuje dobre rezultate i u sledećoj godini, saopštila je Vlada Srbije.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.