Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2019, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Stiču se uslovi za funkcionisanje jedinstvenog transportnog tržišta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisala je danas sporazum sa vršiocem dužnosti direktora Stalnog sekretarijata Transportne zajednice Alanom Baronom, kojim se stiču uslovi za početak rada tog tela čije je sedište u Beogradu.

Baron je posle potpisivanja sporazuma u Vladi Srbije novinarima rekao da je cilj Stalnog sekretarijata da omogući stvaranje transportnog tržišta za sve zemlje Evrope i EU.

"Očekujemo da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se stvori zajednička legistativa i da se sa reči pređe na dela", kazao je Baron.

Srbija je raftifikola ugovor o osnivanju Transportne zajednice koji je jula prošle godine potpisan u Trstu između EU, Srbije, Albanije, BIH, Kosova i Crne Gore.

Cilj ugovora je stvaranje Transportne zajednice u oblasti drumskog, železničkog, unutrašnjeg, vodnog i pomorskog saobraćaja, kao i za razvoj transportne mreže između EU i zemalja regiona.

Zorana Mihajlović je danas kazala da će Sekretarijat transportne zajednice početi da radi juna ove godine.

"Očekujem da u junu Sekretarijat bude potpuno operativan. Sve zemlje Zapadnog Balkana zajedno sa EU pokušavaju da kroz Ugovor o transportnoj zajednici stvore jedinstveno transportno tržište", rekla he ministarka.

Ona je istakla da je interes svih zemalja u regionu da se povezuju, jer to donosi više investicija i radnih mesta, odnosno bolji životni standard.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mihajlović: Stiču se uslovi za funkcionisanje jedinstvenog transportnog tržišta

Izvor: Beta Video, 30.Jan.2019

BEOGRAD - Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisala je danas sporazum sa vršiocem dužnosti direktora Stalnog sekretarijata Transportne zajednice Alanom Baronom, kojim se stiču uslovi za početak rada tog tela čije je sedište u Beogradu. (pokrivalice)Beta/MGSI

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.