Izvor: S media, 07.Nov.2012, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Srbiji ne treba nuklearna elektrana

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović izjavila je večeras da Srbiji nije potrebna nuklearna elektrana, jer je izgradnja i održavanje takvog objekta skupa, a struja iz njih bi mogla da stigne tek za 15 godina.

Mihajlović je na Konferenciji studenata ekonomije, koja se održava na Zlatiboru od 7. do 11. novembra, rekla da u narednih 50 do 70 godina, sa kakvom god projekcijom potrošnje električne energije da se računa, Srbiji ne >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << treba nuklearna elektrana, i da ima dovoljno obnovljivih izvora energije i vodnog potencijala.

Na pitanje studenata da li će Srbija graditi nuklearnu elektranu, ministarka Mihajlović je odgovorila da ne vidi zašto bi se razmišljalo o nuklearkama, umesto da se razmišlja o obnovljivim izvorima energije kojima Srbija raspolaže.

Ona je podsetila da je bilo govora o tome da Srbija učestvuje u izgradnji nuklearke u Bugarskoj, ali bi to onda značilo da zemlja mora da se zaduži, a električnu energiju bi dobila tek za 15-ak godina.

(Smedia/Tanjug)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Mihajlović: Srbiji ne treba nuklearna elektrana

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Nov.2012

ZLATIBOR - Podsetila da je u planu izgradnja hidroelektrane "Đerdap 3" koja će proizvoditi sedam milijardi kilovat časova električne energije čime će biti zadovoljene potrebe Srbije, ali i dovoljno električne energije za izvoz.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.