Mihajlović: Srbija godišnje izdvaja 160 miliona evra za održavanje puteva

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Avg.2020, 14:58

Mihajlović: Srbija godišnje izdvaja 160 miliona evra za održavanje puteva

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se godišnje izdvaja više od 160 miliona evra za održavanje i rehabilitaciju puteva u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

Mihajlović je danas sa direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom obišla radove na rehabilitaciji auto-puta na deonici Niš- Merošina i rekla da je za ovu godinu planirana rehabilitacija 191 kilometara auto-puta i da je do sada završeno 140 >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kilometara.

"Saobraćaj jeste smanjen, kao i prihodi Puteva Srbije, ali mi moramo da vodimo računa o svojim putevima i da se spremamo za sve naredne godine. Rade se i veliki projekti, sva gradilišta su otvorena i to je važno za naš privredni rast", kazala je Mihajlović.

Ministarka je podsetila da Srbija beleži za 10 odsto više zaposlenih u građevinarstvu u drugom kvartalu, u odnosu na isti period prošle godine, i to najviše u železničkim i putarskim projektima, 14 odsto.

Drobnjak je rekao da se trenutno radi obnova deonica duge 5,6 kilometara i da će radovi biti gotovi za desetak dana.

"Takođe, radimo i deonicu od Ražnja do Aleksinca dugu 23 kilometara, iz kredita EBRD, a potom ćemo početi da radimo i desnu stranu", rekao je Drobnjak.

U komunalnu inftastrukturu biće uloženo više od 3,3 milijarde evra

Ministarka građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je danas u Pirotu da će više od 3,3 milijade evra biti uloženo u komunalnu infrastrukturu, a od toga 2,5 milijade evra u 70 opština i gradova centralne, istočne i južne Srbije.

"To će biti prioritet vlade u narednom periodu", rekla je Mihajlović posle obilaska Postrojenja za prečišćavanje pijaće vode u Pirotu.

Ona je dodala da je Vlada Srbije veliki broj projekata uradila u saradnji a nemačkom razvojnom bankom KFW.

"Svi ovi projekti su urađeni u saradnji sa ovom nemačkom bankom. Sve što je urađeno u oblasti komunalne infrastrukture u Srbiji je urađeno sa KFW bankom. Vrednost projekata u Srbiji koje ćemo sa njima raditi je 350 miliona evra a do sada smo uradili projekte u vrednosti od 150 miliona evra", rekla je Mihajlović.

Navela je da su u u Pirotu urađeni brojni infrastrukturni radovi, poput Koridora 10.

"Čeka nas ovaj veliki projekat izgradnje Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Pirotu vrednosti 12,4 miliona evra.Nadam se da će sa tim početi u drugoj polovini iduće godine", rekla je Mihajlović.

Direktor JP Vodovod i kanalizacija Zoran Nikolić je rekao da je do sada u vodosnabdevanje u Pirotu uloženo oko 3,3 miliona evra.

Dodao je da je predračunska vrednost izgradnje Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda 12,4 miliona evra.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je najavio elektrifikacija pruge i izgradnju gasovoda Sofija-Dimitrovgrad-Pirot-Niš.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.