Mihajlović: Radovi na pruzi Beograd – Budimpešta krajem godine

Izvor: GdeInvestirati.com, 04.Feb.2015, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Radovi na pruzi Beograd – Budimpešta krajem godine

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor razgovarali su danas u Beogradu o modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta, drugim važnim projektima iz oblasti saobraćaja i osnivanju kompanije koja bi se u Vojvodini bavila održavanjem puteva.

Mihajlović je na konferenciji za novinare posle sastanka najavila da modernizacija pruge Beograd-Budimpešta treba da počne u poslednjem kvartalu >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << 2015. godine, a Pastor da će tokom aprila u Skupštini Vojvodine biti održana tematska sednica na kojoj će biti predstavljen projekat modernizacije te pruge.

Mihajlović, koja je i potpredsednica Vlade Srbije, navela je da se i ranije razgovaralo o toj temi, kako bi se videlo šta zajednički može da se uradi da sve ono što se na teritoriji Vojvodine realizuje bude i brže, bolje i kvalitetnije, kao i da je Pastor u tom smislu ponudio svu pomoć. Prema njenim rečima, deo pruge koji bude sklonjen prilikom rekonstrukcije biće upotrebljen za lokalne i regionalne pruge u Vojvodini. Ministarka je istakla značaj održavanja puteva u Vojvodini, navodeći da je to važno zbog bezbednosti puteva.

Mihajlović je sa Pastorom, kako je navela, razgovarala i o formiranju kompanije u Vojvodini koja bi se bavila održavanjem puteva i o graničnim prelazima, kao i o tome kako naći novac za izgradnju Y kraka Koridora 10 od Subotice do Kelebije. "Verujem da ćemo nastaviti saradnju", rakla je Mihajlović.

Iskazujući zadovoljstvo projektom modernizacije pruge Beograd-Budimpešta, Pastor je rekao da je na današnjem sastanku bio i kao predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i kao predsednik Skupštine Vojvodine i da su razgovarali isključivo o ekonomskim temama, odnosno o saobraćaju, a da se nisu dotakli nijedne političke teme.

Kako je naveo Pastor, na sastanku je bilo reči o mogućnosti da se rekonstrukcija pruge Beograd-Budimpešta iskoristi za popravku drugih pruga u Vojvodini, najavljujući da će se železnički saobraćaj od Subotice do Kikinde najverovatnije ustaliti od marta. Razgovarali smo i o graničnim prelazima, rekao je Pastor i istakao da je važno obnoviti granične prelaze kod Horgoša i da je to na dohvat ruke da se završi.

Kada je reč o putevima drugog reda, Pastor je rekao da se na sastanku razgovaralo i o otvaranju i finansiranju preduzeća koje bi se bavilo obnavljanjem puteva u Vojvodini. "Dogovorili smo se da zasučemo rukave i rešimo i taj problem", rekao je Pastor i izrazio zadovoljstvo sadržajem razgovora sa ministarkom Mihajlović, na kome su jasno definisani problemi i namere da se na njihovom rešavanju zajednički radi.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.