Mihajlović: Promene u načinu poslovanja Srbijagasa i EPS-a neophodne

Izvor: Beta, 22.Dec.2020, 11:02

Mihajlović: Promene u načinu poslovanja Srbijagasa i EPS-a neophodne

Promene u načinu poslovanja Srbijagasa i Elektroprivrede Srbije (NBS) su neophodne, jer to treba da budu moderna, uspešna i moćna preduzeća, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović."Ne može država stalno da dotira novac i pokriva dugove, hoćemo preduzeća koja će biti regionalno poznata po uspešnosti, a ne po problemima. Nema tu ličnih odnosa, direktori javnih preduzeća moraju da sprovode odluke Vlade Srbije, a moj zadatak je da te reforme sprovedem i energetski sektor učinim stabilnim i jakim", rekla je ona za TV Prva.Kako je objasnila, u Srbijagasu mora da se odvoje delatnosti transporta i distribucije gasa, jer ta preduzeća nemaju licencu za rad."Formirali smo radnu grupu da pomognemo Srbijagasu u sprovodjenju promena. Кada to uradimo imaćemo jasne informacije o investicijama, kako se sprovode, koliko su isplative, imaćemo uredjeno poslovanje i javne nabavke, po našim zakonima i medjunarodnim obavezama, a preduzeća će dobiti licence za rad", kazala je Mijalović.Podsetila je da je država u 2019. preuzela gubitke Srbijagasa u iznosu od 1,2 milijarde evra.Govoreći o reformisanju EPS-a ona je istakla da će biti razdvojene delatnosti proizvodnje i distribucije struje, kao i da trenutne investicije tog preduzeća od 600 miliona evra nisu dovoljne."Distribucija godišnje pravi gubitke od 250 miliona ...
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Mihajlović sa glavnim izvođačem radova o završetku gasovoda „Balkanski tok”

Izvor: Danas, 22.Dec.2020

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa predstavnicima glavnog izvođača na projektu Balkanski tok, ruske kompanije IDC, o završnim radovima na izgradnji ovog gasovoda.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.