Izvor: Beta, 16.Okt.2018, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Programom sa Ruskim železnicama predvidjena obnova pruge Beograd-Bar

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je u programu sa Ruskim železnicama pedvidjen nastavak obnove pruge Beograd-Bar, saopštilo je danas resorno ministarstvo.Mihajlović se danas sastala na marginama Trećeg samita ministara Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope sa ministrom saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osmanom Nurkovićem i rekla da će sledeće godine početi radovi na auto-putu od Preljine do Požege."Za sledeću deonicu, od Požege do Boljara, plan je da imamo uradjenu projektno-tehničku dokumentaciju iduće godine i da krenemo u razgovore o modelu finansiranja", kazala je Mihajlović.Nurković je rekao da su za Crnu Goru u oblasti infrastrukture prioritet izgradnja auto-puta Bar-Boljare i železnička veza sa Srbijom, koja je važna i zbog razvoja Luke Bar.Mihajlović je Nurkoviću poklonila azbuku u zlatovezu, ručni rad koji su izradile žene sa sela, u okviru inicijative "Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima" koju su pokrenuli Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, NALED i Etno-mreža.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kreće auto-put do CG, novi plan i sa Rusima

Izvor: B92, 16.Okt.2018

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osman Nurković razgovarali su o izgradnji auto-puta na Koridoru 11. Oni su razgovarali i o obnovi pruge Beograd-Bar.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.