Mihajlović: Posle 40 godina država će početi da ulaže u izgradnju rečnih luka, Arapi zainteresovani

Izvor: BKTV News, 23.Maj.2018, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Posle 40 godina država će početi da ulaže u izgradnju rečnih luka, Arapi zainteresovani

Zorana Mihajlović, Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, sastala se danas u Beogradu sa predsednikom kompanije Dubai Port World, sultanom Ahmedom Bin Sulajem.

Oni su potpisali Memorandum o razumevanju i saradnji na projektima razvoja rečnih luka između Vlade Srbije i te firme iz UAE.

Mihajlović je najavila, u Vladi Srbije, da će posle 40 godina država početi da ulaže u izgradnju rečnih luka, a da su investicije vredne više od 200 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << evra, kao i da bi kompanija Dubai Port World već sledeće godine mogla da počne da gradi jednu novu luku u Srbiji.

Kako je rekla, studija izvodljivosti će pokazati da li će njihova investicija biti u Novom Sadu, Smederevu ili Beogradu.

"U svakom slučaju to će biti luka, što bi rekli, nizivodno od Beča", dodala je Mihajlović.

Kompanija Dubai Port World iz UAE potvrdila je da je zainteresovana za Luku Novi Sadu.

"Posle 40 godina krećemo sa modernizacijom i izgradnjom luka u Srbiji. Pričamo o ulaganjima vrednim više desetina miliona evra u postojeće luke, kao i o više od 200 miliona evra investicija u izgradnju novih luka", rekla je Mihajlović novinarima.

Cene goriva u Srbiji i dalje skaču - evo koliko ćete više platiti za benzin!

Kompanija "DP World" upravlja sa 78 lučkih i kontinentalnih terminala u 40 država na šest kontinenata i ima prošlogodišnji prihod koji premašuje četiri milijarde dolara.

Projekat državne stanogradnje u Srbiji: Jeftini stanovi i za prosvetare i zdravstvene radnike?

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.