Mihajlović: Novi most kod Mionice do 1. marta

Izvor: Studio B, 24.Dec.2014, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Novi most kod Mionice do 1. marta

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je porušeni most preko reke Donja Toplica kod Mionice i poručila da novi most mora da bude izgrađen najkasnije do 1. marta 2015. godine.

Reč je o mostu u selu Donja Toplica koji se nalazi na regionalnom putu Bogovađa-Mionica, koji je uništen tokom majskih poplava.

"Ono što su obaveze države, kao što su regionalni i magistralni putevi, država će >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << uraditi. Ja sam tražila, i po prvi put Javno preduzeće "Putevi Srbije" dalo je jasan plan šta će raditi u 2015. za svaki mesec", rekla je Mihajlovićeva novinarima.

Ona je rekla da lokalna samouprava mora da završi projekat do polovine januara i zatim da se most napravi tokom februara s obzirom da je to važan most koji povezuje nekoliko sela.

"Dala sam obećanje i to ćemo i ispuniti", rekla je Mihajlovićeva.

Odgovarajući na pitanja novinara Mihajlovićeva je kazala da su regionalni putevi prioritetni s obzirom da su neki objekti oštećeni u majskim poplavama još nezavršeni i da će biti završeni početkom 2015.

Govoreći o tom delu Srbije, Mihajlovićeva je istakla da je važna saobraćajna infrastruktura kako bi taj kraj mogao da se poveže sa industrijskim zonama koje će se graditi.

Ona je dodala da će izgradnju mosta u Donjoj Toplici finansirati "Putevi Srbije" u čijoj nadležnosti je taj put, a da će lokalna samouprava finanisirati projekat kao i da je ministarstvo tu da pomogne ako zatreba.

V. d. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak je kazao da će taj most biti završen do 1. marta i da će to javno preduzeće, kad bude završen projekat, sprovesti javnu nabavku za izbor izvođača radova.

Prema njegovim rečima, izgradnja novog mosta koštaće između 17 i 18 miliona dinara.

Mihajlovićeva je sa Drobnjakom zatim obisla selo Đurđevac u opštini Mionica gde su se meštani sami organizovali da bi bio asfaltiran lokalni put.

Autoput do Čačka mora biti završen do 2017.

Mihajlović je izjavila da Koridor 11, odnosno autoput od Beograda do Čačka, mora da bude završen do početka 2017. godine i da će građani moći do Zlatibora da stignu za nešto više od sat vremena.

Mihajlovićeva je, nakon sastanka sa predstavnicima Moravičkog okruga, novinarima rekla da su u putnoj infrastrukturi Koridor 10 i Koridor 11 dva prioriteta za državu, čiji će završetak doprineti razvoju zemlje.

"Koridor 10 treba da bude završen do 2016. godine, a Koridor 11 od Beograda do Čačka mora biti gotov do početka 2017. godine", poručila je Mihajlovićeva.

Ona je rekla da se opština Lučani nalazi na trasi Koridora 11, nazivajući ga "žilom kucavicom" za razvoj tog dela Srbije.

"Očekujemo ponudu za koncesiju od dve kineske kompanije za nastavak gradnje Koridora 11, koje treba da dobijemo do kraja januara ili početkom februara", kazala je Mihajlovićeva.

Reč je o deonicama od Beograda do Obrenovca i od Preljine do Požege, koje će, kako je planirano, koncesiono graditi kineski partneri.

Ministarka je sa predstavnicima opština Moravičkog okruga razgovarala o izgradnji Koridora 11.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.