Izvor: N1 televizija, 27.Jul.2016, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Ništa ne stoji, sve se radi

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da država ne duguje ništa izvođačima na Koridoru 11, kao i da će deonica Ljig - Preljina biti puštena u saobraćaj u predviđenom roku, do kraja avgusta.

Izvor: Tanjug

Takođe, na pitanje novinara da li Koridori Srbije imaju dugovanje prema preduzeću Azvirt iz Azerbejdžana od 26 milona evra, a koje je glavni izvođač radova na toj deonici, kao i da li bi radovi mogli da budu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zaustavljeni, Mihajlović je rekla da ništa nije zaustavljeno i da nije reč o dugovanju. Naglasila je i da ne postoji mogućnost obustave radova.

Na pitanje kada će se graditi Koridor 11 od Čačka do granice sa Crnom Gorom, ministarka je navela da se razgovara sa kineskim partnerima i kompanijama o modelima finansiranja.

Tvrdi da i dalje postoji dilema o načinu finansiranja, jer to nije frekventan put, ali je strateški važan, jer nije samo povezivanje Srbije i Crne Gore već izlazak na more i luku. U Vladi se razgovara da li kredit ili bar koncesija na jednom delu puta, jer nije jednostavno da se uzme toliki kredit, navela je.

Ona je dodala da će nakon formiranja nove vlade biti jasnija slika kako će biti obezbeđen novac za taj autoput.

"Novac je obezbeđen za sve. Država Srbija, Koridori, Javno preduzeće Putevi Srbije, ne duguju nijedan jedini dinar nikome, ni jednom jedinom izvođaču. Ništa ne stoji sve se radi, Planum radi na tunelu, rok je kraj avgusta da se pusti ta deonica, a u isto vreme Azvert zajedno sa Sinohidrom ima konzorcijum i mi razgovaramo oko obilaznice", rekla je Mihajlovićeva.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.