Mihajlović: Nismo zadovoljni rezultatom na Doing business listi

Izvor: SEEbiz.eu, 31.Okt.2018, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Nismo zadovoljni rezultatom na Doing business listi

BEOGRAD - Vlada Srbije nije zadovoljna rezultatom na Doing business listi, možemo mnogo više i bolje, izjavila je ministarka Zorana Mihajlović.

"Verujem da ćemo sledeće godine ostvariti mnogo bolje rezultate, a takođe očekujemo da ćemo biti među prvih 30", dodala je.

Uradili smo ogromne promene, navela je ministarka dodajući da se nada da će Srbija do kraja godine doneti sve zakonske i podzakonske akte koji će omogućiti da sledeće godine rezultat bude bolji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << />
"To je moglo mnogo brže, ali mi se sada takmičimo sa Japanom i drugim razvijenim zemljama, a jedino je Makedonija u regionu bolja od nas", rekla je Mihajlovićeva.

Podsetimo, Svetska banka je objavila da je Srbija pala za pet mesta na Doing business listi u odnosu na prošlu godinu.

Srbija se na novoj Doing business listi Svetske banke, gde su rangirane zemlje po lakoći poslovanja, nalazi na 48. poziciji, dok je prošle bila na 43. mestu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.