Mihajlović: Most preko Drine do novembra, granični prelaz 2017.

Izvor: RTS, 27.Sep.2016, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Most preko Drine do novembra, granični prelaz 2017.

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović rekla je da će biti odblokirana gradnja mosta Ljubovija-Bratunac i da će BiH izdvojiti novac za izgradnju graničnog prelaza bez kojeg most ne može da se koristi.
Zorana Mihajlović je, nakon razgovora sa ministrom komunikacija i saobraćaja Saveta ministara BiH Ismirom Juskom, rekla da je most važan i za Srbiju, RS i BiH i da će obale Drine biti spojene u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novembru, kao i da će za izgradnju graničnog prelaza početkom 2017. biti raspisan javni poziv.

"Razgovrali smo o dinamičkom planu i o neophodnim sporazumima koji moraju da se potpišu, kako bi sledeće godine imali završen granični prelaz"”, rekla je Mihajlovićeva dodajući da je sa Juskom pričala i o drugim temema - održavanju mostova, železničkom transportu i slično.
Izrazila je očekivanje da više neće biti slučajeva da nemaju komunikaciju i dodala da će sledeći oblazak gradilišta mosta će biti zajednički.
"“Važno je da smo problem rešili i da više nećemo imali slične situacije. U novembru se spajaju obale mosta i ostaje da se naredne godine naprave prisutupne saobraćajnice za automobile i zajednički granični prelaz”", rekla je ministarka.
Jusko je rekao da je imao sa Mihajlovićevom veoma konstruktivan sastanak i da će na sutrašnjoj sednici Saveta minsitara BiH preneti zaključke sastanka.
Ukazao je da je u budžetu BiH već planirano šest miliona evra za izgradnju graničnih prelaza i da će taj proces biti ubrzan, kako bi bio rešen problem za most Ljubovija-Bratunac.
"“Uradićem sve da ne kasnimo u ovom, kao ni u drugim projektima. Verujem da više nećemo imati nijednu nerešenu tačku"”, poručio je Jusko i pozvao Mihajlovićeva da poseti BiH.
Naglasio je da je veoma važno da imaju dobre odnose sa svojim susedima.
Radovi obuhvataju izgradnju mosta, pristupnih saobraćajnica i zajedničkog prelaza, a vrednost je 13 miliona evra.
Srbija gradi ceo most, koji će biti dug 227 metara i imati biciklističku i pešačku stazu, kao i pristupne saobraćajnice u opštini Ljubovija.
Republika Srpska gradiće pristupnu saobraćajnicu i zajednički granični prelaz u opštini Bratunac.
Radovi su počeli 20. oktobra 2015. godine i rok za završetak radova na celom projektu je 19. septembar 2017.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.