Mihajlović: Izgradnja Moravskog koridora počinje tokom 2018.

Izvor: N1 televizija, 20.Jun.2017, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Izgradnja Moravskog koridora počinje tokom 2018.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović najavila je da će tokom iduće godine početi izgradnja Moravskog koridora.

Ona je sa delegacijom američke kompanije Behtel razgovarala o realizaciji projekta izgradnje auto-puta Pojate-Preljina.

"Moravski koridor je za Vladu Srbije jedan od najvažnijih projekata i ubrzano se pripremamo za početak radova, za koji verujemo da je moguć tokom 2018. godine. Raspisan je javni poziv za izradu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << planske dokumentacije i u toku je priprema idejnog projekta", rekla je Mihajlovićeva, a saopštilo njeno ministarstvo.

Namera je, kako je istakla, da se projekat realizuje fazno, po deonicama, u skladu sa završetkom izrade projekata i sprovođenjem eksproprijacije.

Objasnila je da je izmena postojeće planske dokumentacije za Moravski koridor bila neophodna zbog promena na terenu posle velikih poplava u maju 2014. i potrebe da se uradi nova hidrološka studija.

Predstavnici Behtela izrazili su zainteresovanost za učešće u realizaciji tog projekta, a svoje predloge izneće nakon upoznavanja sa svim detaljima postojeće i vremenskim okvirom za završetak preostale planske i projektne dokumentacije, navodi se u saopštenju.

Istaknuto je da pored pitanja planske i projektne dokumentacije, razgovori o realizaciji projekta izgradnje Moravskog koridora moraju da obuhvate i model finansiranja i model ugovora, vodeći računa o zakonima i podzakonskim aktima koji uređuju tu oblast, uključujući i mere zaštite budućeg auto-puta od izlivanja reka.

Auto-put Pojate-Preljina dužine 110 km spojiće dva auto-puta, Koridor 10 i Koridor 11, povezujući Kruševac, Ćićevac, Trstenik, Kraljevo, kao i Čačak, preko kojeg će ta saobraćajnica, nastavkom izgradnje Koridora 11 i gradnjom auto-puta Beograd-Sarajevo, biti dalje povezana sa Požegom, odnosno Užicem.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

A sledeće godine...gradi se Moravski koridor

Izvor: Mondo, 20.Jun.2017

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović najavila je danas da će tokom iduće godine početi izgradnja Moravskog koridora...Foto: MONDO, Lana Stošić..Ona je sa delegacijom američke kompanije Behtel razgovarala o realizaciji projekta izgradnje auto-puta Pojate-Preljina..."Moravski...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.