Izvor: RTS, 10.Avg.2022, 13:49

Mihajlović: Inspekcija će kontrolisati cene i skladišta peleta, slede šume

Cena peleta ograničena je na 320 evra po toni a inspekcije ćeu narednom periodu kontrolisati učesnike na tržištu kako bi se bi se osiguralo poštovanje mera koje je Vlada usvojila, kaže ministarka Zorana Mihajlović.
Ministarka Zorana Mihajlović je, odgovarajući na pitanja novinara o situaciji na tržištu peleta, rekla da je cena peleta ograničena na 320 evra po toni, na osnovu uredbe koju je Vlada donela, i da sada predstoje aktivnosti da se pomogne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Srbijašumama" da imamo dovoljno sirovog drveta.

"Dodatno, inspekcija će kontrolisati i peletare i skladišta, jer ne možemo da dozvolimo da nekoliko stotina hiljada domaćinstava pređe da se greje na struju zbog problema sa drugim energentima", rekla je Mihajlović prilikom obilaska radova na izgradnji razvodnog gasovoda Aleksandrovac - Novi Pazar - Tutin.
Dodala je da je država uradila sve da obezbedi da ima dovoljno struje i gasa ove zime, i da se na tome radi već godinu dana unazad, saopštilo je Ministarstvo.
"Naravno, mogu se dogoditi i neočekivane situacije, da postoje problemi sa uvozom, ali za to smo pripremili krizne planove. Kriza će trajati i pored svega što preduzima država, važno je da svi zajedno povedemo računa i o potrošnji", navela je Zorana Mihajlović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Cena peleta ograničena na 320 evra po toni, slede kontrole

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2022

 ..Ona je istakla da sada predstoje aktivnosti da se pomogne "Srbijašumama" kako bismo imali dovoljno sirovog drveta, saopšteno je iz kabineta Zorane Mihajlović..."Dodatno, inspekcija će kontrolisati i peletare i skladišta, jer ne možemo da dozvolimo da nekoliko stotina hiljada domaćinstava pređe...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Proizvođači tražili da zamrznuta cena peleta bude 370 evra po toni

Izvor: Danas, 10.Avg.2022

Uredba o ograničenju visine cene peleta koju je donela Vlada Srbije podjednako je suprotavljena poslovnim interesima kako proizvođača peleta tako i trgovaca koji prodaju taj ogrev u maloprodaji. Reč je o tome da maksimalno propisana cena stvara gubitke i nama i njima - kaže za Danas Danko Pušičić,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.