Mihajlović: Etihad se ne povlači iz vlasništva u Air Serbiji

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Jun.2018, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Etihad se ne povlači iz vlasništva u Air Serbiji

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da se kompanija Etihad ne povlači iz vlasništva u Air Serbiji, zajedničkoj kompaniji s Vladom Srbije u kojoj ima 49 odsto udela.

Mihajlović je za nedeljno izdanje lista Politika rekla da postoji i plan da tokom ove godine budu otvorene nove avio-linije iz Beograda ka Pekingu i Kanadi.

Upitana kakvo je bilo prošlogodišnje poslovanje Air Serbije pošto je kompanija Etihad >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << objavila pre tri dana da je u 2017. godini imala gubitak od 1,52 milijarde dolara, Mihajlovć je rekla da je prema podacima koje ima "u datim okolnostima najbolje što može".

"Za nas je važno da nacionalna kompanija ostane i opstane na ovom području, snažna kao što je bila ranijih godina", rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da očekuje da će krajem septembra biti završeno peuzimanje preduzeća Aerodrom "Nikola Tesla" koje je dato u koncesiju francukoj kompaniji "Vinci", i da će posle toga Vlada Srbije objaviti ugovor sa koncesionarom.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.