Mihajlović: Do kraja 2021. brzom prugom od Beograda do Novog Sada

Izvor: RTS, 21.Avg.2019, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Do kraja 2021. brzom prugom od Beograda do Novog Sada

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, rekla je da će izgradnja deonice brze pruge od Beograda do Novog Sada biti završena pre kraja 2021. godine.
"Znamo u kakvom su stanju ranije bile naše pruge, a dosta posla je još pred nama iako smo u prethodne četiri godine obnovili više od 500 kilometara pruga. Takođe, razgovaramo i o nabavci vozova za tu prugu", rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mihajlovićeva gostujući na TV Hepi.
Dodaje da je važno što je kroz ovaj projekat Srbija u saradnji sa kineskim i ruskim kompanijama dobila novo znanje i nove tehnologije, jer srpski inženjeri nisu nikad pre projektovali prugu za brzine od 200 kilometara na čas.
"Sa projektima koje realizujemo, naša železnica izgledaće potpuno drugačije. Ove godine radiće se i projektno-tehnička dokumentacija za nastavak rekonstrukcije barske pruge, čime se pripremamo da iduće godine otpočnemo radove i da i na toj pruzi vozovi mogu da idu prosečnom brzinom od 100 do 110 kilometara na sat", rekla je Mihajlovićeva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Pruga od Novog Sada do Beograda biće gotova i pre kraja 2021.

Izvor: Radio 021, 21.Avg.2019

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović rekla je da će izgradnja deonice brze pruge od Novog Sada do Beograda biti završena i pre kraja 2021. godine..."Znamo u kakvom su stanju ranije bile naše pruge, a dosta posla je još pred nama iako smo u prethodne četiri godine obnovili više od 500 kilometara...

Nastavak na Radio 021...

Brzom prugom od Novog Sada do Beograda i pre kraja 2021. godine

Izvor: Luftika.rs, 21.Avg.2019

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović rekla je da će izgradnja deonice brze pruge od Novog Sada do Beograda biti završena i pre kraja 2021. godine.. „Znamo u kakvom su stanju ranije bile naše pruge, a dosta posla je još pred nama iako smo u prethodne četiri godine obnovili više od 500...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.