Mid Evropa demantuje medije: Ne kupujemo akcije Kraša

Izvor: B92, 02.Okt.2019, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mid Evropa demantuje medije: Ne kupujemo akcije Kraša

Beograd -- "Ne kupujemo deonice Kraša, niti ih iko kupuje u naše ime", rekao je Robert Knor iz investicionog fonda Mid Evropa partners.

On je time demantovao pisanje medija u Srbiji da srpski biznismen kupuje deonice "Kraša" za fond Mid Evropa.

"Nama to nije potrebno, ukoliko želimo da kupujemo, mi kupimo", dodao je Knor.

Kada se ta vest pojavila, bilo je očigledno da je lažna, istakao je on na juče završenoj konferenciji "Consumer Rules Summit" u hotelu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hilton u Beogradu.

Prema njegovim rečima, u Centralnoj i Istočnoj Evropi i dalje ima "dragulja" u sektoru potrošačke industrije koji su potcenjeni, odnosno ima kompanija koje su tako organizovane da se mogu podeliti i onda njihovi delovi učiniti uspešnijim.

"Lično ne mislim da je Kraš meta za strateškog kupca", kazao je Knor.

Pitali smo i istaknute regionalne menadžere u tom sektoru šta misle o slučaju kupovine akcija "Kraša" koji je toliko zaintrigirao javnost u Srbiji, ali možda još i više u Hrvatskoj.

"Protok kapitala je slobodan, s obzirom da se sve odvija preko berze. S jedne strane kupovina ima logike pošto je Šaranović u toj industriji, verovatno tu vidi mogućnost konsolidacije i sinergije te industrije", kazao je Marin Pucar, predsednik uprave Podravke, i istakao da je rast akcija poput Krašovih nezabeležen u regionu.

"Kraš je sigurno dobra kompanija, tržište je otvoreno, a onaj ko bude najbrži, on će je i preuzeti", rekao je za B92 Rusmir Hrvić, generalni direktor AS holdinga iz Sarajeva.

Ilija Studen, suosnivač i predsednik Studen holdinga, smatra da u toj transakciji nema politike, već je to čisto poslovni potez.

"Šaranović verovatno računa na pozitivne efekte sinergije pošto već posluje u tom sektoru, a postoji i mogućnost zarade na ceni akcija", kazao je Studen za B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.