Mi nismo počeli ovaj rat, ali se ne plašimo

Izvor: B92, 22.Nov.2019, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mi nismo počeli ovaj rat, ali se ne plašimo"

Peking -- Kina želi da napravi inicijalni trgovinski sporazum sa SAD i pokušava da izbegne trgovinski rat, ali se ne plaši da uzvrati, kaže kineski predsednik Si Đinping.

"Želimo da radimo na prvoj fazi sporazuma, napravljenog na osnovu međusobnog poštovanja i jednakosti", rekao je Si učesnicima međunarodnog ekonomskog foruma u Pekingu, prenosi Rojters.

On je dodao da će Kina, ukoliko je neophodno, uzvratiti, ali da aktivno pokušava da izbegne trgovinski rat.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Mi nismo počeli ovaj trgovinski rat i to nije nešto što mi želimo. Nismo ga počeli, ali se ne plašimo", rekao je Si.

Američki Vol strit Džurnal objavio je u četvrtak da je Kina pozvala SAD na novu rundu pregovora u Peking, kao i da se Kina nada da će se on održati pre američkog Dana zahvalnosti naredog četvrtka

Predstavnici SAD su rekli da bi do tog sastanka moglo da dođe, ali ne i kada. Svetski ekonomisti upozoravaju da produženi spor dve najveće ekonomije može da ugrozi svetsku ekonomiju, tako što bi doveo do prekida snabdevanja, suzbijanja investicija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.