Metalac gradi fabriku bojlera

Izvor: B92, 07.Apr.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Metalac gradi fabriku bojlera

Gornji Milanovac -- Kompanija Metalac [MTLC] počela pripreme za izgradnju hale površine 5.000 kvadratnih etara u kojoj će se proizvoditi bojleri.

Generalni direktor Metalca, Petrašin Jakovljević, kaže da će radovi početi u junu, a početak rada fabrike bojlera planiran je za 4. april 2009. godine, kada ta kompanija obeležava 50 godina postojanja.

Jakovljević je rekao da će proizvodni kapacitet fabrike biti 200 hiljada bojlera godišnje, što je dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se podmire tržišta republika bivše Jugoslavije.

"Jedan deo proizvodnje će se izvoziti u Rusiju, a u planu je početak proizvodnje solarnih i gasnih bojlera", naveo je on.

Metalac je, posle prestanka proizvodnje bojlera u kraljevačkom Magnohromu, postao najveći proizvođač tih električnih uređaja u regionu, a prethodno je dve decenije izrađivao kazane za bojlere.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.