Mesić: Neka institucije provjere ima li Žilić novca

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Okt.2018, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesić: Neka institucije provjere ima li Žilić novca

PULA - "Čujte, ja sam davno čuo za Ivana Žilića. Čuo sam da je najbogatiji Hrvat i da se obogatio novcem kojeg dobiva od izuma kojeg je patentirao u automobilskoj industriji. Navodno dobiva ogromne novce, no koliko toga ima i gdje se taj novac nalazi, ja stvarno ne znam", potvrdio je za Glas Istre bivši predsjednik Stjepan Mesić, rekavši da je istina da je poduzetnika Ivana Žilića spojio s Upravom Uljanika.

Nakon objave priče o nevjerojatnom Ivanu Žiliću, koji je za >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << naš list otkrio i najavio planove za nevjerojatna ulaganja u Istri teška milijarde eura, pojavile su se spekulacije koliko Žilić misli ozbiljno, ima li novac o kojem govori, te kako je uspio doći u kontakt s Upravom Uljanika.

Bivši predsjednik Stipe Mesić, kojeg smo zatekli na službenom putovanju u Kini, rado je odgovarao na pitanja o Ivanu Žiliću, a tijekom razgovora ni u jednom trenutku nije odavao dojam da sumnja u Žilićeve namjere. Dapače, Mesić je o njemu govorio staloženo i vrlo ozbiljno, ne odavajući ni najmanje dojam da se radi o poslovnom čovjeku bez pokrića.

- Ivan Žilić je bio zainteresiran za kupnju Petrokemije, no tamo nije bilo razumijevanja za pregovore. Kada je Žilić saznao za situaciju u pulskom brodogradilištu i u kakvim se poteškoćama nalazi Uljanik, odlučio je pomoći. Nakon toga mi se javio tražeći da ga povežem s Upravom, što sam i učinio. Znate, s Uljanikom sam svojevremeno bio dosta povezan jer sam posredovao kada su se gradili brodovi za Turkmenistan. Točno je da sam spojio Žilića s Upravom i to je sve, a što se dalje događalo među njima, ne bih znao, kaže Mesić i dodaje:

- Ako postoje ti novci za koje Žilić tvrdi da je uplatio za Uljanik (500 milijuna eura), neka nadležne institucije to izvide. To se lako može provjeriti. Koliko znam, Uljanik je potpisao i jedan ugovor s Ivanom Žilićem i treba sada aktivirati te novce. On kaže da to može odmah, i opet velim, sve se to lako može provjeriti, pa nije FINA na kraju svijeta, kaže Mesić.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.