Izvor: B92, 13.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesečni prihodi članova Vlade CG - do 1.000 do 2.000 EUR

Podgorica -- Članovi Vlade Crne Gore, prema najnovijim izveštajima o imovinskom stanju, svoje porodice izdržavaju od plata i raznih honorara, računajući i primanja bračnog druga što iznosi od 1.000 do 2.000 evra mesečno, pišu podgoričke Vijesti od nedelje. Pri samom vrhu lestvice nalazi se ministar ekonomije Darko Uskoković, između ostalog i zato što neuobičajeno skupo izdaje stan koji je nasledila njegova supruga, a odmah iza njega su ministri obrazovanja dr Slobodan Backović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i poljoprivrede Milutin Simović koji se potpomažu zaradom od naučnih honorara, odnosno članstva u Bordu direktora "Plantaže". Članovi Vlade iz redova Socijademokratske partije Jusuf Kalamperović i Dragiša Burzan takođe spadaju u kategoriju dobrostojećih, dok od "skromnih" ministarskih plata žive ministar kulture Vesna Kilibarda, ministar saobraćaja Andrija Lompar i ministar zdravlja Miodrag Pavličić.

Prema Preporuci Skupštine Crne Gore od pre pet godina, kojom se tražilo od nosilaca državnih funkcija da prikažu svoje imovinsko stanje i stave ga na uvid javnosti, gotovo svi članovi svi članovu kabineta Mila DJukanovicevog kabineta su minulih dana intenzivno popunjavali svoje kartone. Đukanović još nije predao svoj imovinski karton, ali će to, kako je "Vijestima" najavljeno iz Vlade, učiniti uskoro, tačnije kada se vrati iz posete Kini i Rusiji, a koliko je do sada poznato, na Đukanovićevo ime vodi se stan pod Goricom u koji se uselio kada je postao najmlađi evropski premijer.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.